De veiligheid van onze LOTUS®slachtoffers staat bij ons, maar ook bij u, hoog in het vaandel. 

Om deze veiligheid zo goed mogelijk te kunnen waarborgen hebben wij enkele spelregels opgesteld: 

“NO PLAY” 

Onze LOTUS®slachtoffers streven er naar om zo realistisch mogelijk op te treden, echter kan het lotusslachtoffer ook echt iets mankeren.  Als een LOTUS®slachtoffers   “NO PLAY” zegt is er daadwerkelijk iets aan de hand. Het spel moet dan direct worden beëindigd en men dient daadwerkelijk hulp te verlenen. 

Leden kan geen dwang opgelegd worden. Zij spelen conform het reglement van het Oranje Kruis. De instructeur LOTUS®  of en door hem/haar aangewezen persoon behoudt het recht om een LOTUS®slachtoffer terug te trekken voor of tijdens een spel.

(KUNSTMATIGE) ROOK 

Als het LOTUS®slachtoffer  wordt gevraagd om op te treden in kunstmatige rook dan zal hij/zij hier tegen beschermd moeten worden.  Hiervoor zijn adembeschermingsmiddelen beschikbaar zoals: een mondmasker klasse FFP2 of een gelaatsmasker met filterbus klasse A2P3. Voor deze adembeschermingsmiddelen moet u, volgens de Arbo-wet artikel 3 lid 1b en artikel 44, zorg dragen. 

Buikstoten

Bij het oefenen van deze greep mag, door de hulpverlener alleen de plaatsbepaling bij het LOTUS®slachtoffer  worden gedaan. Voor het daadwerkelijk uitoefenen van deze greep zijn hulpmiddelen beschikbaar zoals de “Act Fast”. 

REANIMEREN

Op het LOTUS®slachtoffer  mag geen reanimatie worden toegepast. U dient er op toe te zien dat de hulpverlener hier ook niet aan begint. 

KRINGAVOND

Wij hebben op de tweede donderdag in de maanden september tot en met mei onze kringavond. Wij kunnen op die avond geen LOTUS®slachtoffers  leveren.  

FOTO’S EN FILM

Foto’s en films mogen alleen na toestemming van het LOTUS®slachtoffer  worden gemaakt.

GRIMEERRUIMTE

Als grimeer ruimte zien we graag een afsluitbare ruimte met water.

 

• Ik heb de bovenstaande voorwaarden gelezen en ga akkoord met deze regels